Kindervredesloop - 8 mei 2003

Oproep - Inschrijving - Petitie - Praktisch - Steden - Inhoud

In 10 grote Belgische steden lopen kinderen voor kinderen

De meer dan 1000 tekeningen die we in de Belgische scholen ophaalden werden tijdens onze reis aan de Irakese kinderen gegeven. We kwamen terug met 1000 tekeningen. Bij elke tekening hoort een gezicht, een glimlach van een kind, van een jongen of meisje. Een kind dat weet dat honderdduizenden soldaten voor de deur staan, maar dat zich de gruwel die hen te wachten staan niet kan voorstellen. We kunnen deze gruwel niet meer tegenhouden, maar laten we hem goed tot ons doordringen zodat we met nog meer vastberadenheid er ons tegen kunnen verzetten. Want het moet stoppen! We willen een andere wereld. Eentje waar geld niet voor oorlog wordt aangewend maar wel voor onderwijs en het welzijn van het kind. We willen ons engageren om in ten minste 10 Belgische steden een kindervredesloop te organiseren.

Op 8 mei, de dag die in 1945 het einde van WO II inluidde, gaan kinderen lopen voor kinderen. Laten we de kinderen leren dat er voor vrede zal moeten gestreden worden. We vragen aan de kinderen om hun naam in te vullen op een kinderpetitie als ondersteuning van de slogan: "Geen geld voor oorlog in Irak of elders, meer geld voor onderwijs en het welzijn van het kind".

Deze kindervredesloop is een initiatief van de deelnemers aan de Vredesloop in Irak en van het sportcentrum Fire Gym (Brussel). School Zonder Racisme heeft zich bij deze kampanje aangesloten.

Majid, sportmonitor uit Luik vertelt over de vorige reis: Zesde dag. De dag die het best aansluit bij mijn werk als straathoekwerker. Sadam City, met zijn 2 miljoen inwoners, is de armste wijk van Bagdad. Het afval ligt er in hopen in de straten. Het slingert rond op de speelpleintjes en naast de scholen. De verstopte rioleringen verspreiden een doordringende stank in de wijk. De kinderen ravotten en spelen op deze puinhoop alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Tussen de stenen en het afval door spelen ze op hun blote voeten hun geliefde sport: voetbal

Binnen enkele minuten veranderde het bijna lege terrein in een ware speelplaats met meer dan 50 jongeren van alle leeftijden. Al snel stelde ik voor om 2 ploegen te vormen waarin de 2 jongentjes die ik deze morgen ontmoette meespeelden. Na een lange en intense ontmoeting in een goeie sfeer besluit ik om met hen mee te spelen en vertrouwde mijn fototoestel toe aan n van hen die zich haaste om het bij hem thuis in veiligheid te brengen

De reisverhalen en rijke getuigenissen van Majid en de andere vredeslopers kan je nalezen in hun dagboeken op deze site.

Als je wil meegaan naar Bagdad kan je je schrijven via dezelfde site. Ook deze keer willen we niet met lege handen naar Irak vertrekken. Als je mee wil helpen aan de inzameling van kindertekingen of sportmateriaal ben je altijd welkom.

Voor al je vragen en voor praktische informatie over de Hoe ik een vredesloop organsieer kan je altijd terecht op de site: www.peacerace.be of info@firegym.be of info@schoolzonderracisme.be

Vul het formulier in en "Verzend"

ik wil mee helpen om vredesloop te organiseren in (stad/gemeente)
Ik wil mee van 12-19 april naar Irak (400 euro)
ik bestel affiches (1,50 euro per stuk port incl)
ik bestel kinder T-shirts (6 port inbegrepen)
Ik bestel T-shirts volwassenen  (aantal en S/M/L/XL/XXL opgeven - 10 port incl.)
Ik wil de zwart/wit foto tentoonstelling (incl. kindertekeningen) lenen van tot
    
(10 per dag)
Ik wil graag een vredesloper uitnodigen voor en gesprek op (20  vervoersonkosten)
Ik wil steun storten op rek nr. 210-0552848-97 met vermelding Steun Peace Race
ik wil de video bestellen met TV reportages van de vredeslopers (7 port inbegrepen.)
Ik onderteken de petitie
De petitie "onderteken de 10 punten" mee verspreiden - stuur mij  folders op
 
Naam en voornaam : 
                      E-mail: 
                       Adres: 
              Organisatie: