Belgische kindervredesloop op 8 mei 2003 - Praktisch

Oproep - Inschrijving - Petitie - Praktisch

In 10 steden engageren deelnemers aan de vredesloop in Bagdad zich om een vredesloop te organiseren met kinderen uit de lagere scholen. In die steden zal de loop op een centrale plaats gehouden worden (vb een stadspark) en tijdens de schooluren. Elke leraar, directie, ouder, die mee wil werken kan de plaatselijke verantwoordelijke contacteren. Alle scholen die niet in deze steden liggen maar ook ge´nteresseerd zijn kunnen zich uiteraard ook aansluiten. Hou ons op de hoogte via info@peacerace.be of deze site, zodat we een goed beeld krijgen van alle initiatieven.

Op sportief vlak stellen we voor om de kinderen per leeftijd te laten lopen. De afstand begint bij 500 meter voor de kleinsten en bedraagt 1200 meter voor de 6de-jaars. Voor de tussenliggende leeftijden kan de afstand telkens iets opgetrokken worden. Het maximum kinderen dat per leeftijdsgroep start moet zeker beperkt worden om ongevallen te voorkomen. Zeker bij de allerkleinsten.

Zijn er meer dan 70 kinderen per leeftijdsgroep dan kan gekozen worden om de groep op te splitsen en twee keer te lopen. Het opsplitsen van meisjes en jongens beperkt het aantal ook al. Uiteraard zijn er winnaars, gewoon omdat er zijn die eerst aankomen. Het is aan elke school om te bepalen of er een beloning is. Er kunnen Kinder T-shirts besteld worden langs info@peacerace.be of deze site met vooraan de opdruk van een kindertekening uit Irak en achteraan de centrale slogan.

Deze kindervredesloop is een initiatief van de deelnemers aan de vredesloop in Irak en van het sportcentrum Fire Gym (Brussel). School Zonder Racisme heeft zich bij deze campanje aangesloten.