Belgische kindervredesloop op 8 mei 2003

Lijst scholen - Inschrijving/organisatie -  Steunformulier - Contactpunten

We willen een andere wereld. De meer dan 1000 tekeningen die we in de Belgische scholen ophaalden werden tijdens onze reis aan de Irakese kinderen gegeven. We kwamen terug met 1000 tekeningen. Bij elke tekening hoort een gezicht, een glimlach van een kind, van een jongen of meisje. Een kind dat weet dat honderdduizenden soldaten voor de deur staan, maar dat zich de gruwel die hen te wachten staan niet kan voorstellen. We kunnen deze gruwel niet meer tegenhouden, maar laten we hem goed tot ons doordringen zodat we met nog meer vastberadenheid er blijven tegen verzetten. Want het moet stoppen! We willen een andere wereld. Eentje waar geld niet voor oorlog wordt aangewend maar wel voor onderwijs en het welzijn van het kind. We willen ons engageren om in ten minste 10 Belgische steden een Kindervredesloop te organiseren op donderdag 8 mei 2003 ,

Op 8 mei 1945 (8 mei 1945 was de dag die het einde van WO II inluidde) gaan kinderen lopen voor kinderen. Laten we de kinderen leren dat er voor vrede zal moeten gestreden worden. We vragen aan de kinderen om hun naam in te vullen op een kinderpetitie als ondersteuning van de slogan: "Geen geld voor oorlog in Irak of elders, meer geld voor onderwijs en het welzijn van het kind".

Praktisch: In 10 steden engageren deelnemers aan de vredesloop in Bagdad zich om een vredesloop te organiseren met kinderen uit de lagere scholen. In die steden zal de loop op een centrale plaats gehouden worden (vb een stadspark) en tijdens de schooluren. Elke leraar, directie, ouder,?die mee wil werken kan de plaatselijke verantwoordelijke contacteren. Alle scholen die niet in deze steden liggen maar ook ge´nteresseerd zijn kunnen zich uiteraard ook aansluiten. Hou ons op de hoogte via info@peacerace.be of deze site, zodat we een goed beeld krijgen van alle initiatieven.

Op sportief vlak stellen we voor om de kinderen per leeftijd te laten lopen. De afstand begint bij 500 meter voor de kleinsten en bedraagt 1200 meter voor de 6de-jaars. Voor de tussenliggende leeftijden kan de afstand telkens iets opgetrokken worden. Het maximum kinderen dat per leeftijdsgroep start moet zeker beperkt worden om ongevallen te voorkomen. Zeker bij de allerkleinsten.

Zijn er meer dan 70 kinderen per leeftijdsgroep dan kan gekozen worden om de groep op te splitsen en twee keer te lopen. Het opsplitsen van meisjes en jongens beperkt het aantal ook al. Uiteraard zijn er winnaars, gewoon omdat er zijn die eerst aankomen. Het is aan elke school om te bepalen of er een beloning is. Er kunnen Kinder T-shirts besteld worden langs info@peacerace.be of deze site met vooraan de opdruk van een kindertekening uit Irak en achteraan de centrale slogan.

Deze kindervredesloop is een initiatief van de deelnemers aan de vredesloop in Irak en van het sportcentrum Fire Gym (Brussel). School Zonder Racisme heeft zich bij deze campanje aangesloten.