Dag/journťe -12 ¬† Majid uit Luik blijft niet bij de pakken zitten.

De voorbereidingen voor de¬† Vredesloop in Bagdad draaien op volle toeren. Van wat Majid in Luik deed, kunnen we allemaal iets leren. Op enkele dagen tijd verzette hij bergen. Hij slaagde¬†erin¬†geÔnterviewd te worden door de RTBF. De redactie bespreekt ook wat ze er¬† verder nog mee kunnen doen. Hij nam¬†persoonlijk contact op met RTL-TVI, die zeer veel interesse¬† toonde. De redactie van LA MEUSE-SPORT nam een lang interview af, dat woensdag zal gepubliceerd worden. Ook met LE SOIR waren er contacten.

De contacten lukten zo goed omdat Majid persoonlijk contact opnam met de journalisten en hen ervan overtuigde waarom het initiatief zo belangrijk is om de oorlog te stoppen. Omdat Majid actief is in de sportwereld, heeft hij zich ook tot doel gesteld sportmateriaal in te zamelen. Hij schreef hiervoor een brief naar de ADEPS, de Franstalige BLOSO, een brief naar Elio DI RUPO en hij had een persoonlijk onderhoud met de schepen van sport van de stad Luik. Deze zegde al toe om 15 ballen te leveren en nog ander sportmateriaal.

Er zijn reeds verschillende scholen in het Luikse die toezegden aan Majid om tekeningen te maken om te kunnen meenemen naar Bagdad, met de boodschap 'Vrede in de wereld'. Majid ontwikkelde ook een eigen steunkaart ter ondersteuning van het onderwijs- en sportproject in Bagdad. Hij realiseerde dit alles op enkele dagen tijd.

Laat ons een voorbeeld nemen aan Majid in het voorbereiden van onze reis en in onze strijd tegen de oorlog.